D66-lobbyist stapt op wegens intimidatierapport naarmate de druk op Kaag . toeneemt

D66-lobbyist stapt op wegens intimidatierapport naarmate de druk op Kaag . toeneemt

Lobbyist Frans van Drimmelen heeft coalitiepartij D66 verlaten en is afgetreden als politiek adviseur nadat hij werd beschuldigd van seksuele intimidatie van een partijgenoot.

Van Drimmelen zei in een verklaring dat hij in 2015 een buitenechtelijke affaire had gehad en na afloop hardnekkige pogingen deed om contact op te nemen met de vrouw. Maar hij betwistte dat hij zijn positie in de partij had misbruikt of dat hij zich schuldig had gemaakt aan seksuele intimidatie,

Ruim 700 D66-leden hebben partijleider Sigrid Kaag opgeroepen om te vertellen wat zij wist over een privé-onderzoek naar het gedrag van Van Drimmelen, waaruit bleek dat hij de vrouw tussen 2015 en 2016 had ‘gestalkt, bedreigd en gechanteerd’. Hij kreeg een formele waarschuwing. door de politie, maar niet aangeklaagd.

De partijleden hebben er bij Kaag ook op aangedrongen een geanonimiseerde versie van het rapport over het gedrag van Van Drimmelen te publiceren, dat is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau BING naar aanleiding van een anonieme blogpost van de vrouw in december 2020. Kaag wordt geconfronteerd met vragen over waarom het rapport, voltooid in maart 2021, een jaar lang stil gehouden

De partijleiding heeft gezegd dat zij vrijdag haar conclusies over de kwestie zal presenteren. Het publieke deel van het onderzoek, gericht op de vraag of er in D66 een bredere cultuur van seksuele intimidatie bestond, stelde vast dat er ‘geen sprake was van een institutioneel onveilige omgeving’.

De aflevering heeft het vertrouwen in Kaag en D66 geschaad, dat vertelt 78% van de supporters EenVandaag dat ze dachten dat het de partij in een kwaad daglicht stelde. Slechts 45% zei dat ze Kaag steunden als leider, tegen 71% een maand geleden.

In een verklaring naar de AD en ParoolkrantenVan Drimmelen beschreef de relatie, die volgens hem in de zomer van 2015 eindigde, een ‘dom iets’.

‘Daarna heb ik geprobeerd een gesprek op gang te brengen door via verschillende kanalen berichten te sturen. Ik wilde graag weten waarom de affaire was afgelopen’, zei hij.

‘Het tweede stomme is dat ik te lang, te volhardend en soms buitengewoon onaangenaam heb geprobeerd dat gesprek tot stand te brengen. Daarbij zei ik soms dingen waarvan ik me realiseerde dat ze bedreigend overkwamen. Ook al was duidelijk gemaakt dat de vrouw helemaal geen contact wilde.’

Ook heeft Van Drimmelen zijn functie als partner bij corporate communicatiebureau Dröge en Van Drimmelen neergelegd. ‘Ik verlaat het openbare leven volledig en ga later werken aan een nieuwe toekomst’, zei hij.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment