Cryptovaluta’s populair bij jonge volwassenen nu de rente laag is

Cryptovaluta’s populair bij jonge volwassenen nu de rente laag is

Zo’n 42% van de 18- en 30-jarigen belegt in aandelen, aandelen en cryptocurrencies, vooral om kapitaal op te bouwen, blijkt uit onderzoek van het familie-uitgaveinstituut Nibud en Rabobank.

Iets meer dan een kwart van hen (27%) heeft geïnvesteerd in cryptovaluta, waar de risico’s om je geld te verliezen groot zijn, vonden de onderzoekers.

De helft van de 1.569 jongvolwassenen in het onderzoek beantwoordde ook de vragen over de risico’s van beleggen niet correct, wat aangeeft dat ze onvoldoende deskundig waren om te weten wat ze deden, aldus het Nibud.

‘Jongeren hebben de juiste bedoelingen en we begrijpen dat ze een andere manier zoeken om kapitaal op te bouwen nu de rente zo laag is’, zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

‘Beleggen kan een optie zijn, maar niet als je geen buffer hebt. Beleg vooral alleen met geld dat je nog hebt, waarmee je risico kunt nemen.’

Het Nibud pleit voor betere voorlichting over beleggen in het algemeen, zodat jongeren de juiste keuzes maken. ‘Er wordt momenteel enorm veel reclame gemaakt voor investeringen en cryptovaluta’s’, aldus het bureau.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment