Covid-ziekenhuisgevallen passeren de piek van april, maar het aantal infecties neemt af

Covid-ziekenhuisgevallen passeren de piek van april, maar het aantal infecties neemt af

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is de piek van afgelopen april gepasseerd, met 2.772 mensen die onder behandeling zijn, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

De laatste keer dat het cijfer zo hoog was, was op 7 januari, twee dagen na de post-kerstpiek van 2.890.

Op de intensive care worden momenteel 563 mensen behandeld, 12 meer dan zondag. Het RIVM meldde ook nog 33 doden, tegen een zevendaags gemiddelde van 51.

Maandag werden nog eens 21.552 positieve tests geregistreerd, 6,5% lager dan het aantal van afgelopen maandag. Het percentage positieve testen daalde licht tot 21,7%.

Het is pas de tweede keer sinds eind september dat het aantal positieve testen week op week daalt. In de afgelopen zeven dagen is het aantal gevallen met 3,5% gestegen, vergeleken met 52% een week geleden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment