Covid-regels moeten blijven gelden vanwege onzekerheid over verspreiding: OMT

Covid-regels moeten blijven gelden vanwege onzekerheid over verspreiding: OMT

Nieuwe schattingen over de verspreiding van het coronavirus in de herfst en winter zijn ongunstiger dan eerder werd gedacht, stellen gezondheidsadviseurs van de overheid in hun laatste beoordeling van de pandemie.

‘Er is een grotere mate van onzekerheid en een grote toename van ziekenhuis- en IC-opnames is niet uit te sluiten’, zegt het Outbreak Management Team in hun meest recente rapport.

Nadat de social distancing op 25 september was afgeschaft, was het aantal besmettingen binnen twee weken gestegen, waardoor het niet raadzaam is om de regels nog verder te versoepelen, aldus het OMT. Het RIVM meldde dinsdag dat het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen week met 48% is gestegen tot bijna 3.000 per dag.

Als de huidige maatregelen van kracht blijven – met name het gebruik van de CoronaCheck-app om cafés, bars en clubs te bezoeken en de 75%-capaciteitsregel – verwacht het OMT medio januari een nieuwe piek in IC-opnames, waarmee het totale aantal bedden tot 180 tot 400.

Maar als deze maatregelen worden geschrapt, kan de IC-bezetting oplopen tot 800, zei het OMT. Er liggen momenteel zo’n 140 mensen met het coronavirus op de IC-afdelingen

Het OMT komt de volgende keer bijeen op 29 oktober en de regering zal op 5 november beslissen wat ze gaat doen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dinsdag dat ouderen vanaf november een derde boostervaccinatie kunnen krijgen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment