Covid, griep, energiecrisis houden zalen half leeg: Parool

Covid, griep, energiecrisis houden zalen half leeg: Parool

Nederland heeft de maatregelen tegen het coronavirus opgegeven, maar de bezoekersaantallen van theaters, musea en concertzalen in Amsterdam zijn nog lang niet terug op het niveau van voor de pandemie, de Parool heeft gevonden

Een deel van de malaise is nog steeds te wijten aan de angst om het coronavirus op te lopen, zeggen de locaties. ‘Er is een groep van vooral oudere mensen die nog op hun hoede is’, zegt een woordvoerder van het Concertgebouw tegen de krant. De concertzaal vult momenteel zo’n 65% van de stoelen, vergeleken met 85% voordat de pandemie toesloeg.

Het gebrek aan bezoekers van buiten Europa vanwege de aanhoudende reisbeperkingen door het coronavirus is vooral merkbaar bij musea. De oorlog in Oekraïne houdt ook toeristen weg, zegt een woordvoerster van het Stedelijk Museum, dat voor de helft van zijn inkomsten afhankelijk is van buitenlands toerisme.

De bezoekersaantallen van het Van Gogh Museum, populair onder bezoekers uit Japan, China en Zuidoost-Azië, zijn met 50% gedaald ten opzichte van 2019, terwijl het Rijksmuseum op 40% zit. De helft van de bezoekers van het museum is Nederlander, zegt een woordvoerder.

De huidige griepepidemie is een andere reden waarom de aantallen laag zijn. Maart was ook ongebruikelijk zonnig en mensen gaven de voorkeur aan caféterrassen boven de musea.

Ook de kosten van levensonderhoud zijn de afgelopen maanden gestegen door de energiecrisis en dat dwingt mensen keuzes te maken.

Theaterregisseur Yassine Boussaid uit Meervaart, die de entreeprijs heeft verlaagd naar € 10, zegt dat hij denkt dat Amsterdammers graag weer uit gaan, maar dat restaurants waarschijnlijk hoger op de prioriteitenlijst staan ​​dan een avondje theater.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment