Coronavirusinfecties blijven stabiel op meer dan 11.000, R-waarde nadert 3

Coronavirusinfecties blijven stabiel op meer dan 11.000, R-waarde nadert 3

Het aantal positieve coronatests dat bij het RIVM is gemeld, bleef zaterdag relatief stabiel op 11.134.

Dat is 190 minder dan het cijfer van vrijdag en brengt het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen op 9.934. Desalniettemin is het weekgemiddelde nog steeds 124% hoger dan in de voorgaande periode van zeven dagen.

Het aantal nieuwe gevallen steeg eind juni, toen de meeste coronamaatregelen werden afgeschaft, van ongeveer 600 per dag tot bijna 10.000. De afgelopen dagen schommelde het rond de 11.000, wat aangeeft dat de groei nu is vertraagd.

Het echte kenmerk kan echter veel hoger zijn, aangezien de R of reproductiesnelheid begin juli het hoogste niveau ooit bereikte met ongeveer 2,9 en ongeveer 14% van de tests positief is.

Ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld, is licht gestegen, tot 284, tegen 265 op vrijdag. Van hen worden er 77 verzorgd op een intensive care-afdeling, aldus het landelijk patiëntencoördinatiecentrum LCPS.

In de 24 uur tot en met zaterdagochtend werden in totaal 38 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een flinke stijging ten opzichte van het gemiddelde van 23 over de afgelopen zeven dagen.

De ministers hebben gezegd dat ze verwachten dat het aantal ziekenhuisopnames zal stijgen als gevolg van de golf van nieuwe infecties, waarvan de meeste hebben plaatsgevonden onder mensen die slechts gedeeltelijk of helemaal niet zijn gevaccineerd.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment