Coronavirusgevallen verdubbelen in een week, 60% van de infecties onder de 25 jaar

Coronavirusgevallen verdubbelen in een week, 60% van de infecties onder de 25 jaar

Het aantal positieve coronavirus-tests is in de week verdubbeld sinds de regering de meeste van haar preventieve maatregelen heeft geschrapt, waaronder het mandaat voor gezichtsmaskers en beperkingen op bars, restaurants en nachtclubs.

Laatste cijfers van het RIVM from laten zien dat 8.541 mensen positief testten in de week tot 6 juli vergeleken met 4.208 de week ervoor, een stijging van 103%. Ook het aandeel positieve testen was voor het eerst in acht weken weer hoger, van 3,1% naar 4,5%.

De duidelijke daling van het aantal ziekenhuisopnames zette zich voort, met 47 opnames in de afgelopen week, de helft minder dan in de laatste week van juni. Zeven mensen werden opgenomen op de intensive care, vergeleken met 17 de week ervoor, terwijl er nog 13 sterfgevallen werden geregistreerd.

De piek in gevallen was geconcentreerd in de leeftijdsgroep van 15 tot 40 jaar, met een stijging van 368% bij mensen van 20 tot 25 jaar en een stijging van 191% in de leeftijdsgroep van 15 tot 19. De besmettingen daalden met 8,8% bij kinderen van 10 tot 14 jaar, de groep met het hoogste besmettingsniveau begin juni.

Bron: RIVM

Het dagelijkse aantal gevallen is sinds begin juli explosief gestegen, na in de maand juni met ongeveer 80% te zijn gedaald. Dinsdag meldde het RIVM nog eens 2.253 gevallen, ruim 700 meer dan maandag en een stijging van 320% ten opzichte van zeven dagen geleden.

Al met al steeg het aantal positieve testen per 100 personen van 25 naar 50. In sommige GGD-regio’s van het GGD was de groei veel sterker, zoals Groningen, waar het besmettingspercentage met 458% toenam van 15,7 naar 72, Twente (23,3 naar 65.1) en Amsterdam (31,1 t/m 117.2).

‘Ook al zijn er inmiddels meer dan 16 miljoen vaccins toegediend, toch zijn veel mensen niet of niet volledig gevaccineerd. Het is daarom nog steeds erg belangrijk om je aan de regels te houden,’ aldus het RIVM in een verklaring.

Bron: RIVM

De hogere aantallen waren deels het gevolg van toegenomen testen nu mensen een negatieve test nodig hebben om locaties zoals nachtclubs en festivalterreinen te betreden waar de regel van 1,5 meter afstand houden niet van toepassing is.

In de afgelopen zeven dagen zijn 154.104 tests uitgevoerd, 22% meer dan een week geleden, terwijl het aantal tests in de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar met 75% is gestegen. 62,9% van alle bevestigde gevallen in de afgelopen week waren onder de 25 jaar.

Bijna een vijfde van de positieve tests van vorige week (18,9%) was terug te voeren op horecagelegenheden zoals bars, clubs of restaurants, terwijl sociale bijeenkomsten zoals bruiloften en feesten goed waren voor nog eens 12,7%.

Meer dan 11% van de mensen die positief testten, was de afgelopen twee weken naar het buitenland gereisd, van wie 70% naar Spanje of Portugal.

Het RIVM berekende dat het reproductiegetal R, dat aangeeft aan hoeveel mensen de gemiddelde besmette persoon het virus doorgeeft, op 21 juni 0,97 was, een week voordat het aantal bevestigde gevallen begon te stijgen.

Bron: RIVM

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment