Coronavirusgevallen boven de 74.000 op een dag, maar het werkelijke aantal is nog onduidelijk

Coronavirusgevallen boven de 74.000 op een dag, maar het werkelijke aantal is nog onduidelijk

In de 24 uur tot en met vrijdagochtend zijn in totaal 74.085 nieuwe positieve coronavirustests gemeld bij het RIVM, maar gezien de achterstand ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk hoger.

Zo’n 76.000 positieve tests zijn nog niet verwerkt in de RIVM-cijfers vanwege technische problemen en de sterke stijging van het aantal positieve gevallen, bevestigt het bureau.

Desalniettemin brengen de nieuwe rapporten het gemiddelde aantal gevallen van de afgelopen zeven dagen tot meer dan 61.000, een stijging van 54% ten opzichte van de voorgaande week. Bijna de helft van degenen die een test deden in een regionaal gezondheidscentrum had een positief resultaat.

Ook de ziekenhuisopnames lopen nu weer op na weken van daling. Er zijn nu 1.141 mensen die in het ziekenhuis worden behandeld voor coronavirus, een stijging van 11 op het totaal van donderdag. Van hen liggen er 238 op de intensive care, vijf meer dan de dag ervoor.

Ondertussen is de AD meldde op vrijdag dat er sinds het begin van de pandemie in maart 2020 meer dan 11.000 mensen die in het ziekenhuis hadden moeten worden opgenomen, daadwerkelijk thuis zijn verzorgd.

Ze kregen zuurstof en werden op afstand intensief gecontroleerd, aldus het AD. Momenteel worden zo’n 1760 mensen thuis met zuurstof behandeld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment