Coronavirusbesmettingen in Nederland bereiken nieuw record van bijna 25.000

Coronavirusbesmettingen in Nederland bereiken nieuw record van bijna 25.000

In de 24 uur tot woensdagochtend zijn bij het RIVM een recordaantal van 24.590 positieve coronavirustests gemeld – het hoogste cijfer ooit op één dag.

Het totaal is dinsdag met bijna 6.000 gestegen.

Het vorige record van 23.713 dateert van 24 november en op 6 december waren er voor het laatst meer dan 20.000 positieve tests.

Het woensdagtotaal brengt het wekelijkse gemiddelde op bijna 17.500 per dag, een stijging van 41% ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen. Het RIVM meldt dinsdag in de wekelijkse update dat het aantal positieve testen week op week met 35% is gestegen.

Lees alle laatste statistieken, in het Engels

Amsterdam had het hoogste aantal positieve tests met 2.264 nieuwe gevallen in 24 uur.

In Nederland zijn sinds 19 december strenge anti-coronavirusmaatregelen van kracht om gezondheidsfunctionarissen voldoende tijd te geven om de boostercampagne op gang te brengen, vooruitlopend op de verwachte toename van gevallen van Omicron-varianten.

Lockdown

Dinsdag waarschuwden gezondheidsdeskundigen van de overheid mensen dat ze niet mogen verwachten dat de maatregelen worden opgeheven wanneer ze volgende week opnieuw worden beoordeeld vanwege de verwachte toename van positieve tests.

Ondertussen hebben rechters in Den Haag een claim van actievoerders tegen het coronavirus om de lockdown-maatregelen op te heffen afgewezen.

De staat heeft ruime bevoegdheden om dergelijke beslissingen te nemen als dat nodig is in het algemeen belang, aldus de rechtbank.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment