Coronavirus-uitbraak in noodopvangcentrum, naarmate meer provincies bedden vinden

Coronavirus-uitbraak in noodopvangcentrum, naarmate meer provincies bedden vinden

Bij zeker 49 van de 320 bewoners van een noodopvangcentrum in een sporthal in Goes is het coronavirus vastgesteld.

De asielzoekers zijn bij aankomst op het virus getest en hebben tijdens hun verblijf in Zeeland Covid opgelopen, zeggen lokale functionarissen.

Inmiddels is iedereen die in het centrum woont in quarantaine geplaatst en mogen bewoners het terrein niet meer verlaten. Ook binnen moeten ze een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden van anderen.

Degenen bij wie het virus is vastgesteld, zijn in een apart deel van de sporthal geplaatst en vrijdag wordt iedereen opnieuw getest.

De lokale gezondheidsraad besloot dit weekend tests uit te voeren op iedereen in het centrum nadat een aantal asielzoekers symptomen van het coronavirus ontwikkelden. De opvangorganisatie voor vluchtelingen van het COA zegt niet te weten hoeveel van de bewoners zijn ingeënt tegen het coronavirus omdat ‘dit geen informatie is die wij mogen bewaren’.

Extra bedden

Inmiddels zijn vijf provincies met plannen gekomen om enkele honderden extra bedden voor vluchtelingen te voorzien, omdat de reguliere centra vol zitten.

Ministers drongen er bij de provincies op aan hun verplichtingen na te komen na de Vluchtelingencentrum Ter Apel, waar nieuwkomers zijn geregistreerd, zeiden dat honderden mensen op stoelen en veldbedden hadden geslapen omdat er geen alternatief was.

Zeeland zet 100 vluchtelingen op in een evenementencentrum in Middelburg, terwijl Overijssel, Flevoland en Utrecht bedden zullen voorzien in lege hotels en andere noodopvang.

Junior minister van Justitie Ankie Broekers-Knol heeft later op maandag een ontmoeting met minister van Justitie Ferd Grapperhaus en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren om de crisis te bespreken.

Afghanistan

Vorige maand hebben 3.962 mensen asiel aangevraagd in Nederland, waaronder 1.199 uit Afghanistan, van wie er 1.104 het land zijn uitgezet bij de evacuatie. De volgende grootste groep – 1.133 – waren mensen uit Syrië.

Het COA heeft capaciteit om bijna 32.000 vluchtelingen op te vangen, verdeeld over 74 locaties. Bijna 11.000 plaatsen worden echter ingenomen door mensen die de vluchtelingenstatus hebben gekregen, maar vanwege de huidige huisvestingscrisis geen huisvesting kunnen krijgen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment