Coronavirus-testcentra bereiken maximale capaciteit naarmate de vraag stijgt

Coronavirus-testcentra bereiken maximale capaciteit naarmate de vraag stijgt

De vraag naar testen op het coronavirus is inmiddels zo groot dat de testcentra van de regionale gezondheidsraad hun maximale capaciteit hebben bereikt, zegt koepelorganisatie GGD GHOR maandagavond.

Pogingen om op te schalen naar 120.000 tests per dag zullen moeilijk zijn vanwege het personeelstekort. ‘Veel mensen zeggen dat we meer arbeidskrachten moeten binnenhalen’, zegt programmadirecteur Jaap Eikelboom.

‘Een logische reactie, maar de huidige arbeidsmarkt werkt tegen ons. We werken er hard aan om meer mensen te werven, maar gezien de explosieve groei is dat bijna onmogelijk [in demand].’

GGD-testcentra hebben afgelopen week 560.000 tests uitgevoerd, een verdubbeling van het totaal medio oktober. Maandag werden 91.000 tests uitgevoerd, waarmee het vorige record van maart 2021 werd verbroken.

Op dit moment werken zo’n 4.000 mensen in GGD-callcenters om afspraken te maken en de organisatie roept mensen op om ‘s middags en’ s avonds te bellen, wanneer de wachttijden korter zijn.

Mensen die nog geen proefafspraak kunnen maken, moeten bij klachten thuisblijven en hun woning goed ventileren, aldus de organisatie. Afspraken kunnen ook online geboekt worden via coronatest.nl.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment