Coronavirus-risico ‘ernstig’ nu ziekenhuisopnames het hoogste niveau bereikten sinds mei

Coronavirus-risico ‘ernstig’ nu ziekenhuisopnames het hoogste niveau bereikten sinds mei

Het aantal mensen dat met het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds eind mei op het hoogste niveau gestegen, zo blijkt uit het laatste weekbericht van het RIVM.

In de zeven dagen tot zondag werden in totaal 834 patiënten opgenomen, een stijging van 31% ten opzichte van vorige week. De regering dinsdag officieel het risiconiveau verhoogd naar “ernstig” nu het gemiddelde aantal opnames per dag boven de 100 ligt.

De officiële figuren laten ook zien dat 140 mensen werden opgenomen op de intensive care, tegenover 117 een week geleden. Nog eens 102 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 werden gemeld, vergeleken met 78 vorige week.

Het totaal aantal patiënten in het ziekenhuis is dinsdag met 100 toegenomen tot 1312, van wie er 240 op de intensive care worden behandeld.

Het aantal positieve tests steeg met 39,3% tot 53.979, wat overeenkomt met 313 op elke 100.000 mensen. Het testpositiviteitspercentage bereikte 16,7%, hetzelfde niveau als op het hoogtepunt van de ‘dansen met Janssen’-golf in juli.

In de oudere leeftijdsgroepen namen de besmettingen sneller toe, waarmee de trend van de afgelopen weken werd voortgezet. De wekelijkse toename was minder dan 45% voor elke leeftijdsgroep onder de 50, maar meer dan 45% voor elke leeftijdsgroep boven de 50.

Rond de 25 GGD-regio’s liep het besmettingspercentage uiteen van 182,8 per 100.000 inwoners in Groningen tot 489,1 in Limburg-Noord.

Het reproductiegetal R, dat aangeeft aan hoeveel andere mensen een besmet persoon het virus doorgeeft, nam in de week tot 18 oktober marginaal toe tot 1,2.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment