Coronavirus passeert om vervaldatum vanaf 1 februari in lijn met de EU te krijgen

Coronavirus passeert om vervaldatum vanaf 1 februari in lijn met de EU te krijgen

De regering is van plan om vanaf 1 februari vervaldata voor coronaviruspassen in te voeren, in lijn met de rest van Europa, heeft het ministerie van Volksgezondheid bevestigd.

Europese ministers kwamen in december overeen om een vervaldatum van de passen voor reizen tussen EU-lidstaten, maar sommige landen hebben boosters al verplicht gesteld.

Door de invoering van een vervaldatum is een Nederlandse coronaviruspas pas negen maanden geldig na de meest recente standaardvaccinatie, in lijn met de deadline die het Europese digitale certificaat hanteert.

‘Daarom is het zo belangrijk om een ​​boosterdosis te krijgen – om beter beschermd te zijn maar ook voor de coronaviruspas en om te kunnen reizen’, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen het AD.

Er is momenteel geen vervaldatum voor certificaten voor mensen die een booster hebben gehad, omdat de effectiviteit ervan in de tijd nog niet is vastgesteld.

Voor de wijziging van het Nederlandse systeem is een wetswijziging nodig en die wijziging wordt binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd, aldus het AD.

Verschillende EU-landen eisen al van reizigers dat ze kunnen aantonen dat ze een booster hebben gehad, zoals Oostenrijk.

Volgens het coronavirus-dashboard van de overheid, 3,8 miljoen mensen in Nederland tot op heden een boosterinjectie hebben gehad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment