Coronavirus-infecties met 21% gedaald, maar Omicron zal een nieuwe golf veroorzaken

Coronavirus-infecties met 21% gedaald, maar Omicron zal een nieuwe golf veroorzaken

Het aantal coronavirusinfecties is de afgelopen week met 21% gedaald, maar wetenschappers waarschuwen dat de Omicron-variant kan leiden tot een nieuwe stijging van het aantal ziekenhuisopnames.

Het aantal patiënten dat met het virus in het ziekenhuis werd opgenomen, daalde de afgelopen week met 10% tot 1.878, terwijl het aantal opnames op de intensive care met 4% daalde. Het aantal gemelde sterfgevallen steeg echter met 25% tot 445.

Het RIVM zei dat 105 gevallen van de Omicron-variant, voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika, in Nederland waren bevestigd, waaronder 15 die geen directe link hadden met zuidelijk Afrika.

‘De hogere besmettelijkheid van deze variant leidt de komende weken tot meer besmettingen, wat kan leiden tot een stijging van het aantal ziekenhuisopnames’, stelt het RIVM in een mededeling. het laatste weekbulletin.

Het infectiepercentage is het hoogst bij kinderen in de basisschoolleeftijd, met 1.513 positieve tests per 100.000 mensen bij kinderen van 5 tot 9 jaar en 1.249 gevallen per 100.000 in de leeftijdsgroep van 10-14 jaar.

Het totale infectiepercentage is 655 per 100.000, waarbij ook een hoog aantal gevallen is geregistreerd bij mensen van 35 tot 44 jaar.

Positieve tests daalden min of meer gelijkmatig in alle leeftijdsgroepen, behalve voor kinderen onder de vijf jaar, waar het aantal met slechts 5,9% daalde.

23,4% positief

Het aantal mensen dat een PCR-test deed bij hun lokale gezondheidsdienst daalde met 27%, terwijl het percentage positieve tests steeg van 21,3% naar 23,4%. Sinds begin december krijgen mensen met milde klachten het advies om eerst een zelftest te doen, tenzij ze een hoog risico lopen of in contact komen met kwetsbare mensen.

Volgens het RIVM kan het toegenomen gebruik van zelftestkits de positiviteit verhogen, omdat 83% van de positieve zelftests wordt bevestigd door een PCR-test. Iets meer dan een op de acht (12,7%) van de positieve PCR-tests volgde een zelftest, vergeleken met 10,5% vorige week.

Rond de 25 GGD-regio’s van het GGD varieerde het besmettingspercentage van 476 per 100.000 in Groningen tot 825 in Zeeland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment