Coronavirus had positieve en negatieve impact op tieners: CBS

Coronavirus had positieve en negatieve impact op tieners: CBS

Het coronavirus heeft een negatieve invloed gehad op het leven van bijna de helft van de Nederlandse tieners en jongvolwassenen, maar 43% zegt dat het zowel negatieve als positieve effecten heeft gehad, blijkt uit onderzoek van nationaal statistiekbureau CBS.

De meesten missen het om vrienden en familie te ontmoeten, vooral om dingen buitenshuis te doen. Maar terwijl 53% van de 18-plussers zei dat de impact van het coronavirus alleen maar negatief was, zag slechts 38% van de tieners alleen de negatieve kant.

Bijna de helft van de jongeren in de enquête zei meer stress te hebben gevoeld over school en universiteit, maar tegelijkertijd geeft ongeveer 17% aan minder stress te voelen over school en examens. Dat cijfer steeg tot 23% onder tieners in de havo- en vwo-stromen.

Het onderzoek vond plaats tussen februari en april en betrof 8.000 jongeren. Destijds was er een avondklok en waren scholen, sportclubs en cafés grotendeels gesloten.

Coronavirus raakt vrijheidslievende Nederlandse tieners hard

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment