Coronavirus-gevallen vlakt af, meer patiënten op de intensive care

Foto: D.Nicholls-Lee

De toename van het aantal besmettingen met het coronavirus bleef donderdag afnemen, met nog eens 7.882 gevallen bevestigd in de 24 uur tot 10.00 uur.

Het cijfer is het op een na hoogste sinds 8 januari, maar vertegenwoordigt een stijging van slechts 2,3% sinds afgelopen donderdag. In de afgelopen zeven dagen is het aantal gevallen met gemiddeld 5,8% gestegen, vergeleken met een stijging van 25% twee weken geleden.

Er zijn momenteel 2.327 patiënten in het ziekenhuis, zeven minder dan woensdag, maar het aantal dat op de intensive care wordt behandeld, is met zeven gestegen tot 688. volgens de laatste cijfers van het RIVM

In de afgelopen zeven dagen was 8,7% van de tests positief, een stijging van 0,1% ten opzichte van woensdag.

In de afgelopen 24 uur werden nog eens 22 doden bevestigd, tegen een zevendaags gemiddelde van 24. Een week geleden was dat gemiddeld 28.

Het virus blijft ook in verpleeghuizen afnemen, met 204 locaties die in de afgelopen 14 dagen minstens één nieuwe infectie hebben gemeld. Een week geleden was dat 220.

Bron: RIVM

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment