Coronavirus-demonstrant Willem Engel gearresteerd na social media-interview

Coronavirus-demonstrant Willem Engel gearresteerd na social media-interview

Willem Engel, een van de belangrijkste actievoerders tegen het coronavirus in Nederland, is opnieuw gearresteerd – dit keer voor het overtreden van de voorwaarden van zijn borgtocht.

Engel was vrijgelaten uit hechtenis afgelopen woensdag na twee weken in de gevangenis te hebben doorgebracht na zijn arrestatie wegens opruiing.

Een voorwaarde voor zijn vrijlating is dat hij zich onthoudt van commentaar op sociale media. Vrijdag verscheen Engel echter samen met zijn juridisch adviseur op een YouTube-kanaal en vertelde hij over zijn arrestatie en de rechtszaken tegen hen.

Engel heeft gemeld dat hij niet gelooft dat hij de voorwaarden van zijn vrijlating heeft geschonden, omdat deze alleen van toepassing waren op zijn persoonlijke sociale media-accounts.

De YouTube-show was ook te zien op de Facebook- en Twitter-accounts van Engel’s campagnegroep Viruswaarheid. Hij werd gearresteerd terwijl hij op weg was naar een demonstratie in Nijmegen.

Engel werd oorspronkelijk gearresteerd voor het plaatsen van ten minste zeven berichten op sociale media die kunnen worden beschouwd als aanzetten tot het overtreden van de wet.

Het ging onder meer om foto’s van gezondheidswerkers die ‘voor later’ in vaccinatiecentra werkten – wat mensen ertoe had kunnen brengen een strafbaar feit te plegen, zei de afdeling destijds.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment