Coronavirus-criticus Mona Keijzer slaat kans om terug te keren als MP af

Coronavirus-criticus Mona Keijzer slaat kans om terug te keren als MP af

Voormalig minister van Economische Zaken Mona Keijzer sluit een terugkeer naar de Tweede Kamer na de benoeming van het nieuwe kabinet op maandag uit.

Keijzer, een voormalig CDA-Kamerlid, werd in september door Mark Rutte ontslagen omdat hij publiekelijk kritiek had geuit op het coronavirusbeleid van het vorige kabinet.

Volgens het verkiezingsreglement mocht Keijzer de door CDA-leider Wopke Hoekstra vrijgekomen zetel innemen toen hij minister van Buitenlandse Zaken werd vanwege haar positie op de kieslijst van de partij.

Keijzer zei maandag in een verklaring dat ze zich nog steeds zorgen maakt over de pandemiestrategie van het kabinet, maar niet als onafhankelijk lid aan de macht zal komen. Als ze dat had gedaan, zou het de meerderheid van de coalitie tot twee zetels hebben teruggebracht en het aantal fracties in het parlement op twintig hebben gebracht.

Keijzer zei dat ‘vele mensen’ haar hadden aangespoord om terug te keren naar de debatkamer, maar dat ze had besloten een ‘actieve, onafhankelijke rol’ buiten het parlement te gaan spelen.

‘Mijn kijk op het coronavirusbeleid is niet veranderd’, schreef ze. ‘Beperkingen hebben het virus niet vernietigd, maar ze hebben veel andere dingen geschaad die ons allemaal dierbaar zijn.

‘Sinds september zijn de beperkingen op het gebied van het coronavirus aangescherpt, op manieren die naar mijn mening slecht doordacht en op plaatsen onevenredig zijn. De ellende die dit veroorzaakt groeit met de dag. Ik ben blij te lezen en te horen dat steeds meer mensen ons oproepen om “met het virus te leren leven”.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment