Coolblue annuleert IPO-plannen Amsterdam vanwege marktonzekerheden

Coolblue annuleert IPO-plannen Amsterdam vanwege marktonzekerheden

De Nederlandse online witgoed- en elektronicaretailer Coolblue heeft plannen voor een beursgang in Amsterdam geannuleerd vanwege de huidige onzekerheden in de markt.

De beursgang, die eerder deze maand werd aangekondigd, is tot nader order uitgesteld, omdat ‘de huidige marktomstandigheden voor onzekerheid zorgen bij investeerders over beursintroducties, met name in de e-commerce ruimte’, aldus CEO en oprichter Pieter Zwart.

De IPO had moeten bestaan ​​uit een primaire aanbieding van nieuwe gewone aandelen en een secundaire aanbieding van bestaande gewone aandelen. Het Rotterdamse investeringshuis Hal bezit momenteel 49% van het bedrijf en het is bekend dat het op zoek is naar een beursgang.

Zwart richtte in 1999 Coolblue op met studievrienden om mp3-spelers te verkopen. Het bedrijf verkoopt inmiddels een breed scala aan huishoudelijke apparatuur, van koelkasten tot zonnepanelen en biedt klanten ook een installatieservice.

De groep heeft 17 fysieke winkels in Nederland en België en is ook online aanwezig. Het breidt zich ook uit naar Duitsland.

De opbrengst van de beursgang zou zijn gebruikt om de expansie van het bedrijf verder te stimuleren en om ‘nieuwe zakelijke kansen te verkennen’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment