Consumentenwaakhond verhoogt boete Apple tot €50 miljoen, bestudeert nieuw datingapp-plan

Consumentenwaakhond verhoogt boete Apple tot €50 miljoen, bestudeert nieuw datingapp-plan

De Nederlandse consumenten- en marktvereniging ACM zegt van wel nieuwe betaling studeren door Apple opgestelde voorstellen voor aanbieders van datingapps en heeft de zet van de techgigant ‘toegejuicht’.

Desalniettemin voldeed Apple niet aan de eis van het bureau om voor de deadline van maart alternatieve betalingssystemen te accepteren en moet het nu de maximale boete van € 50 miljoen betalen, aldus de ACM in een verklaring.

de ACM vertelde Apple afgelopen augustus het moest zijn voorwaarden voor opname in de Nederlandse App Store aanpassen, zodat aanbieders van datingapps andere betaalsystemen kunnen gebruiken dan die van Apple.

Apple kwam toen met alternatieve voorwaarden waarin staat dat aanbieders van datingapps een geheel nieuwe app moeten ontwikkelen als ze gebruik willen kunnen maken van een alternatief betalingssysteem. Ook dat was onvoldoende, zei de ACM in februari.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment