Consumentenautoriteit richt zich op oplichters van websitehuisvesting nadat klachten zich opstapelen

Consumentenautoriteit richt zich op oplichters van websitehuisvesting nadat klachten zich opstapelen

De Consumentenautoriteit is een onderzoek gestart naar: frauduleuze sites voor huurwoningen die woningen aanbieden die vaak niet of helemaal niet beschikbaar zijn.

De websites brengen consumenten een vergoeding in rekening voor het gebruik van hun sites, die een groot aantal eigendommen aanbieden, vaak voor onrealistische prijzen. De advertenties voor eigendommen gaan vergezeld van foto’s die van legitieme websites of internet zijn genomen, terwijl de eigenaren vaak in het buitenland zijn, of op het punt staan ​​te vertrekken.

Zo kreeg DutchNews.nl, die zich voordeed als nieuwkomer, een flat aangeboden in een populair deel van Amsterdam voor € 420, geïllustreerd met foto’s van een verhuurbedrijf in Parijs. Andere nepadvertenties omvatten eigendommen aan de grachten van de stad voor minder dan € 700.

‘Het is voor consumenten erg moeilijk om een ​​geschikte huurwoning te vinden en sommige huurwoningenwebsites maken misbruik van de situatie’, zegt Edwin van Houten, directeur consumentenzaken van de ACM.

‘Consumenten krijgen in ruil voor hun abonnement toegang tot een breed en uniek woningaanbod, maar in de praktijk is de woonruimte niet beschikbaar. We onderzoeken nu de bedrijven achter deze websites.’

Internationale werknemers die naar Nederland komen en geen kennis hebben van de huurmarkt zijn een gemakkelijke prooi voor dergelijke websites, net als studenten die naar een andere stad verhuizen.

Gijs van der Linden, van het landelijke meldpunt internetcriminaliteit LMIO, zegt dat er de afgelopen maanden zeker 150 klachten zijn binnengekomen door mensen die geld hadden verloren.

‘De aangeboden woningen zijn vaak te goed en te goedkoop om waar te zijn’, zegt hij. ‘Je krijgt geen appartement voor €600 of €700 op een toplocatie. Kijk dus eerst eens op de woningmarkt.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment