Commerciële testcentra kunnen regionale gezondheidsraden helpen om aan de vraag te voldoen

Commerciële testcentra kunnen regionale gezondheidsraden helpen om aan de vraag te voldoen

Commerciële coronavirus-testcentra zullen namens de regionale gezondheidsraden tests uitvoeren als ze overbelast raken naarmate de Omicron-variant zich aandient, omroep NOS woensdag gemeld.

Pier Eringa, topman van de test voor instaporganisatie Stichting Open Nederland, vertelde de omroep dat een overeenkomst met de regionale gezondheidsraad GGD op het punt staat te worden ondertekend.

De deal maakt het mogelijk voor testlocaties om namens de GGD tests aan te bieden als de door de staat gerunde centra de verwachte toename van het aantal gevallen niet kunnen opvangen, aldus Eringa. De huidige capaciteit van de GGD-centra is 120.000 testen per dag.

Een woordvoerder van de GGD-organisatie zegt dat er weliswaar gesprekken gaande zijn over uitbreiding van de testcapaciteit, maar dat ‘de details nog niet bekend zijn omdat de gesprekken nog niet zijn afgerond’.

De NOS zei dat de commerciële centra, die momenteel door 26 verschillende bedrijven worden geëxploiteerd, waarschijnlijk alleen laterale flow-tests zullen aanbieden, die minder nauwkeurig zijn dan een PCR-test en die niet kunnen worden opgenomen in de EU-brede coronaviruspas. Dit zou gevolgen hebben voor buitenlandse reizen, waarvoor vaak een negatieve PCR-test nodig is, maar zou de druk op laboratoria die de resultaten analyseren, verlichten.

De test voor toegangscentra werd gebruikt door mensen die niet waren ingeënt om er zeker van te zijn dat ze virusvrij waren en een coronaviruspas konden krijgen, waarmee ze toegang kregen tot cafés, bars, bioscopen en musea. Sinds de meest recente beperkingen medio december werden opgelegd, hebben ze echter effect ongeveer 20.000 tests per dag.

De commerciële bedrijven exploiteren 750 locaties in het hele land en hebben een capaciteit om 600.000 tests per dag uit te voeren.

Eringa heeft geen financiële details bekendgemaakt, maar de test voor het toegangssysteem heeft tot nu toe minstens € 1 miljard gekost.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment