Coalitieplannen worden woensdag naar parlementsleden gestuurd, zeggen onderhandelaars

Coalitieplannen worden woensdag naar parlementsleden gestuurd, zeggen onderhandelaars

De vier partijen die de volgende coalitieregering vormen, verwachten hun plannen woensdag naar het parlement te sturen, zeiden de twee hoofdonderhandelaars maandagmiddag.

De huidige coalitie tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie heeft na maanden van kibbelen besloten om hun huidige partnerschap, dat de vierde regering wordt onder leiding van Mark Rutte, voort te zetten.

Nu wordt de laatste hand gelegd aan het akkoord dat dinsdag ter goedkeuring naar de vier parlementaire partijen wordt gestuurd.

Er zijn al enkele maatregelen uitgelekt. Het gaat onder meer om een ​​overstap naar grotendeels gratis kinderopvang, miljardeninvesteringen in huisvesting en het tegengaan van klimaatverandering, invoering van kilometerheffing, wijziging van het studievoorschot en onderzoek naar uitbreiding van het gebruik van kernenergie.

Als het akkoord naar de Tweede Kamer is gestuurd, kan Rutte beginnen met het samenstellen van het kabinet, dat naar verwachting twintig ministers telt. Ze zullen worden ondersteund door 10 staatssecretarissen, aldus bronnen in Den Haag.

De algemene verkiezingen vonden plaats in maart.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment