Coalitiepartijen willen veehouders uitkopen om vervuiling terug te dringen: AD

Coalitiepartijen willen veehouders uitkopen om vervuiling terug te dringen: AD

De vier partijen die in onderhandeling zijn over een nieuw regeerakkoord werken aan maatregelen om het aantal veehouderijen verminderen in gebieden dicht bij natuurgebieden, meldt het AD maandag.

Het plan om de hoeveelheid stikstofvervuiling die door de boerderijen wordt geproduceerd te verminderen, kost € 20 tot € 30 miljard om te voltooien, aldus de krant, waarbij bronnen worden vermeld die dicht bij de gesprekken staan.

Het plan omvat ofwel het uitkopen van boeren, het verplaatsen van hun bedrijf of het geven van subsidies om meer te doen op het gebied van natuurbeheer. ‘We willen het goed regelen’, zegt een bron tegen de krant. ‘Boeren moeten weten waar ze aan toe zijn.’

De veehouderij is een grote bron van vervuiling, via de ammoniak in mest en vooral een probleem in Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Drenthe.

In september publiceerde de Milieudienst een aantal scenario’s over wat er gedaan kan worden om de veehouderij aan te pakken, waaronder dwangbevelen.

Verplichte buy-outs worden gezien als een alternatief voor de lage acceptatie van vrijwillige buy-outs. Zo meldden minder dan 300 varkenshouders zich aan voor een regeling om hun bedrijf op te geven, hoewel er in eerste instantie twee keer zoveel waren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment