Cijfers tonen minder daklozen, maar organisaties waarschuwen voor verborgen probleem

Cijfers tonen minder daklozen, maar organisaties waarschuwen voor verborgen probleem

Vorig jaar stonden er in Nederland minder mensen geregistreerd als dakloos, met een sterke daling in de leeftijdsgroep onder de 27 jaar, zo blijkt uit de laatste cijfers.

Dat meldt het statistiekbureau CBS 32.000 mensen werden officieel als dakloos geclassificeerd op 1 januari een daling van 4,00 in de voorgaande 12 maanden en een daling van 39.300 aan het begin van 2018.

De cijfers zijn exclusief daklozen ouder dan 65 jaar, immigranten zonder officiële papieren en mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats, die bij vrienden of familie geregistreerd staan ​​maar tussen meerdere adressen verhuizen.

Valente, de organisatie voor aanbieders van hostelaccommodaties, zegt dat de sector onder druk staat door het grote aantal ‘onzichtbare daklozen’ in Nederland.

‘De accommodatie is overtekend’ vertelde een woordvoerder aan de NOS. ‘Zonder uitzondering melden accommodatieverschaffers een constante stroom mensen aan de deur omdat ze geen dak boven hun hoofd hebben.’

De cijfers laten ook zien dat migranten met een zogenaamde ‘niet-westerse’ achtergrond nu 50% van het totaal uitmaken, vergeleken met 36% in 2009, toen er in totaal 17.800 daklozen waren.

Het aandeel autochtone Nederlanders dat op straat leeft is in dezelfde periode geslonken van 54% naar 40%, terwijl ongeveer 10% tot de ‘westerse’ migranten behoort.

Mannen maken 84% van alle daklozen uit, terwijl een derde in een van de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht woont.

Jongeren tussen 18 en 27 jaar vormden 23% van het totaal, vergeleken met 35% in 2016, terwijl het aandeel 50-plussers toenam van 16% naar 20%.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment