Centrale bank onderzoekt nieuwe maatregelen om te hoge biedingen op huizen te stoppen

Centrale bank onderzoekt nieuwe maatregelen om te hoge biedingen op huizen te stoppen

De Nederlandsche Bank gaat kijken naar mogelijkheden om te voorkomen dat potentiële kopers te veel bieden op huizen, zegt een woordvoerder van de toezichthouder. RTL Nieuws op zaterdag.

Bestuurslid Olaf Sleijpen reageerde op nieuwe huizenmarktcijfers Daaruit bleek volgens RTL Nieuws dat vier op de vijf woningen voor meer dan de vraagprijs worden verkocht en dat in 30% van de gevallen de koopprijs minimaal 50.000 euro hoger is dan de verkopers hadden gevraagd.

Een jaar geleden werd slechts 5% van de woningen verkocht voor minimaal 50.000 euro meer dan de vraagprijs, aldus RTL.

‘Ik denk dat iedereen het erover eens is dat we zo niet verder kunnen’, zei Sleijpen. Het aanpakken van overbiedingen zou ‘in de huidige markt de moeite waard zijn om eens naar te kijken’, zei hij.

‘De transparantie kan beter en misschien loont het ook de moeite om een ​​grens te stellen aan hoeveel extra mag worden betaald ten opzichte van de vraagprijs.’

de centrale bank eerder aanbevolen de hypotheekrenteaftrek verder te verminderen en een vorm van belasting op het eigenwoningbezit in te voeren.

Maatregelen

De nieuwe regering zet al door met een maatregel die de bank voorstelde, namelijk het afschaffen van een regeling die ouders in staat stelt hun kinderen tot 100.000 euro belastingvrij een huis te laten kopen.

de voormalige regering zei afgelopen november het wilde dat makelaars een logboek zouden bijhouden over hoe het biedproces voor een woning verloopt, dat iedereen kan controleren nadat de woning is verkocht.

De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren zei destijds dat ze met wetsvoorstellen zou komen als de sector niet snel genoeg handelt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment