Carnaval mag door maar in aangepaste vorm verwacht minister

Carnaval mag door maar in aangepaste vorm verwacht minister

Een besluit over de vorm die de carnavalsfestiviteiten van dit jaar zullen aannemen, zal pas rond 15 februari worden genomen, slechts een week voor de start van de festiviteiten, aldus de minister van Justitie en de lokale burgemeesters.

Hiermee hopen ze gemeenten de tijd te geven om met manieren te komen om Carnaval, dat zowel in 2020 als 2021 niet doorging, zo veilig mogelijk te maken.

‘Carnaval kan waarschijnlijk doorgaan, maar zal helaas moeten worden aangepast aan de situatie’, zei minister van Justitie Dilan Yeşilgöz. RTL Nieuws. Dit is ‘tenzij het virus tegen die tijd volledig is verdwenen, maar dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn. Het is te vroeg om te zeggen.’

In het bijzonder zeggen de burgemeesters dat de regel van 1,5 meter sociale afstand onmogelijk zou zijn voor de politie, vooral nu bars open mogen blijven tot 22.00 uur.

‘We willen voor het hele land dezelfde regels zien, dat is het makkelijkst te verantwoorden’, zegt de Nijmgenese burgemeester Hubert Bruls, tevens voorzitter van de regionale veiligheidsraad.

Bruls benadrukte dat de meeste reguliere carnavalsfestiviteiten, zoals de grote optochten en feesten, al zijn afgelast. ‘Dat laat de discussie over de tralies,’ zei hij.

Carnaval vindt plaats in het vroege voorjaar, in het weekend voor de zes weken van de vastentijd, en is misschien wel het belangrijkste evenement op de kalender voor de zuidelijke provincies. De drie dagen van feesten, van 27 februari tot 1 maart, gaan altijd gepaard met parades, kostuums, oompah-bands en veel bier.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment