Camper op zonne-energie van Universiteit Eindhoven arriveert in Zuid-Spanje

Camper op zonne-energie van Universiteit Eindhoven arriveert in Zuid-Spanje

‘s Werelds eerste volledig zelfvoorzienende ‘huis op wielen’ – ontworpen en ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven – heeft zijn 2500 kilometer lange reis naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje, volbracht.

De camper op zonne-energie, Stella Vita genaamd, vertrok op 19 september vanuit Eindhoven en nam onderweg ambassades, parlementen en universiteiten in Brussel, Parijs en Madrid in.

‘Wij geloven dat de transitie naar een duurzame toekomst sneller kan en moet’, zegt Kjell Revenberg, manager van het Solar Team Eindhoven. ‘We lopen vijf tot tien jaar voor op de industrie om te laten zien wat technisch mogelijk is. Tijdens onze reis hebben we geprobeerd zoveel mogelijk mensen te inspireren.’

Het voertuig, dat 730 kilometer kan rijden zonder laadstation, heeft extra zonnepanelen die kunnen worden uitgeklapt als het dak omhoog is, waardoor het oppervlak wordt verdubbeld tot 17,5 vierkante meter.

De camper zelf is ontworpen voor twee passagiers met een keuken, bed, douche en toilet allemaal aangedreven door de zon.

Technische problemen belemmerden het project aan het begin van de reis en de auto werd in de beginfase per trailer vervoerd. Halverwege Frankrijk waren de problemen opgelost en legde de Stella Vita bijna 2.000 kilometer af op de openbare weg.

Het Eindhovense solarteam ontwikkelde eerder al een gezinsauto en won daarmee al vier keer de World Solar Challenge in Australië.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment