Campagnevoerders roepen farmaceutisch bedrijf op om verwijdering borstimplantaat te betalen

Campagnevoerders roepen farmaceutisch bedrijf op om verwijdering borstimplantaat te betalen

Campagnegroep Bureau Clara Wichmann is van plan juridische stappen te ondernemen tegen het Amerikaanse farmaceutisch bedrijf Allergan in een poging het te laten betalen voor het verwijderen van haar borstimplantaten bij Nederlandse vrouwen vanwege het risico op kanker.

Minstens 52 vrouwen in Nederland hebben een vorm van lymfoom van implantaten – en 70% van die gevallen betreft Allergan-producten.

De groep en patiëntenorganisatie SVS roepen vrouwen op om zich te melden bij join de juridische actie. Zo’n 60.000 vrouwen in Nederland zouden nog steeds de Allergan-implantaten hebben die werden verkocht onder de naam Biocell maar sindsdien van de Nederlandse markt zijn gehaald.

‘De gevolgen zijn verschrikkelijk voor de vrouwen die lymfoom ontwikkelden, maar de tienduizenden vrouwen met deze implantaten leven nog steeds in onzekerheid, schaamte, pijn en angst’, zegt Marga van Amersfoort, voorzitter van de SVS.

‘Het is ook duur om de implantaten te verwijderen en de borsten te reconstrueren, iets wat vrouwen nu grotendeels zelf betalen.’

Allergan begon in 2019 met het terugroepen van de implantaten nadat de FDA dit had gevraagd. Het bedrijf is vooral bekend als de maker van botox.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment