Cafés krijgen boetes, sluiting als ze de CoronaCheck-regels overtreden

Cafés krijgen boetes, sluiting als ze de CoronaCheck-regels overtreden

Café- en clubeigenaren die hardnekkig weigeren te controleren of klanten een coronapasje hebben, zullen leiden tot boetes en sluitingen, zegt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tegen het Parool.

Halsema kwam vorige week onder vuur te liggen omdat hij zei dat de gemeente vanaf zaterdag niet zou toezien op de naleving van de invoering van het CoronaCheck-systeem, met het argument dat de gemeente niet genoeg bewakers had om de taak uit te voeren.

Maar dit betekent niet dat bewakers en de politie niet ingrijpen als ze problemen signaleren, en contracttracering zal ook uitwijzen of bepaalde cafés en clubs een hoog aantal gevallen hebben, zei de burgemeester woensdag.

‘Momenteel krijgen we waarschuwingen van derden, dan houden bewakers in de gaten of coronapasjes worden gecontroleerd. Dat kan leiden tot een formele waarschuwing, gevolgd door een boete of sluiting’, zegt ze.

Hubert Bruls, hoofd van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en burgemeester van Nijmegen, zei vorige week ook dat de lokale autoriteiten de naleving van de nieuwe regelgeving niet zouden kunnen controleren, een stap die door een aantal virologen en anderen als het ‘verkeerde signaal’ werd bekritiseerd.

Halsema zei te verwachten dat clubs, waarvan sommige van plan zijn om in de middag te openen om de middernachtsluiting te compenseren, de taak serieus zullen nemen.

‘Als ze iets willen vermijden, zijn het wel besmettingen’, zei ze. ‘Het gaat mij meer om cafés waar mensen in en uit lopen. Maar ik ga ervan uit dat ook zij de zaken nauwlettend in de gaten zullen houden.

Meer bewakers

Ondertussen zegt de straatwachtersvakbond BOA ACP dat er 2.500 tot 5.000 nieuwe bewakers nodig zullen zijn om te controleren of cafés, bars en clubs zich aan de regels houden wanneer ze op 25 september worden ingevoerd.

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft gezegd dat de lokale autoriteiten 45 miljoen euro zullen krijgen om te helpen met de kosten van particuliere beveiliging en extra controles.

Toeristen

Van zaterdag t/mde 1,5 meter regel wordt gedumpt in Nederland en clubs en cafés kunnen hun deuren openen voor klanten van 06.00 uur tot middernacht, op voorwaarde dat ze een geldige coronaviruspas en hun identiteitsbewijs tonen.

Dat meldde DutchNews.nl afgelopen weekend veel mensen van buiten de EU die geen digitale Europese coronaviruspas hebben, moeten zich dagelijks laten testen om toegang te krijgen tot cafés en bars.

De Nederlandse CoronaCheck-app herkent alleen vaccins die compatibel zijn met het Europese Digitale Coronavirus-certificaat, waaronder een handvol niet-EU-landen zoals Noorwegen en Turkije.

Toeristen uit andere landen, waaronder het VK en de VS, zullen hun binnenlandse Covid-apps niet kunnen gebruiken in restaurants, cafés, sportlocaties en theaters.

Ze kunnen wat drinken op een terrasje maar hebben wel een keuringsattest nodig om het binnentoilet te gebruiken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment