Cafés en bars openen hun deuren in weerwil van sluitingsbevelen

Cafés en bars openen hun deuren in weerwil van sluitingsbevelen

De protesten van zaterdag door tientallen bar- en café-eigenaren, die opengingen in strijd met het sluitingsbevel van de regering, verliepen zonder problemen

Dirk Beljaarts, directeur van horeca-lobbygroep KHN, vertelde in talkshow Nieuwsuur dat er ‘de komende dagen meer protesten zullen volgen’.

Beljaarts beschreef de publieke steun voor de protesten van zaterdag als ‘hartverwarmend’, eraan toevoegend dat als het openen van cafés was ‘zo levensbedreigend’, zouden burgemeesters hebben gehandeld om ze te sluiten.

Vrijdag zei de regering dat winkels, universiteiten en fitnesscentra weer open mogen, maar dat bars, cafés en de culturele sector gesloten moeten blijven vanwege de toename van het aantal gevallen van coronavirus.

Zaterdag openden echter cafés en restaurants in het hele land tijdelijk hun deuren uit protest, op verschillende plaatsen met stilzwijgende goedkeuring van lokale functionarissen.

In het Limburgse Valkenburg en Venlo gingen cafés open en grepen gemeenteambtenaren niet in, lokale omroep1Limburg gemeld.

Hylke van der Werf, van café Thús in Drachten, vertelde Omrop Friesland hij kreeg pas twee jaar geleden de sleutels van zijn pand. ‘We zijn meer gesloten dan open geweest’, zei hij. ‘We gaan nu even open. We willen geen financiële hulp vragen, die willen we zelf verdienen.’

Utrecht

In Utrecht zei café-eigenaar Gijs Werschkull dat hij zijn cafés voor vandaag zou openen omdat de sector extreem hard werd getroffen door de sluitingen. ‘Ik hoop dat de burgemeester dit als een protest ziet’, zei hij RTV Utrecht. ‘We hebben veel steun gehad van onze klanten.’

Burgemeester Sharon Dijksma sloeg naar verluidt zijn uitnodiging voor de lunch af, maar zei dat ze er bij de regering op zou aandringen haar besluit te heroverwegen en genereus te zijn in haar vergoedingen aan de sector.

Gemeenteraadsleden in Utrecht deelden vier mondelinge en twee schriftelijke waarschuwingen uit aan eigenaren die ondanks het sluitingsbevel hun cafés en bars openden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment