Cafés en bars in heel NL gaan zaterdag open, in strijd met de regels

Cafés en bars in heel NL gaan zaterdag open, in strijd met de regels

Café-, bar- en winkeleigenaren in het hele land zeggen dat ze van plan zijn om zaterdag weer normaal te openen, ongeacht wat de regering zegt over het versoepelen van de coronaregels tijdens de persconferentie van vrijdag. De grote Nederlandse kranten zijn de deur uit geweest om reacties te verzamelen. een samenvatting

Laurens Meijer, beschreven door de AD als een van de meest invloedrijke barbezitters van het land, vertelde de krant dat Nederland met zijn lockdown het ‘lachtoffer van Europa’ is geworden, terwijl de rest van de EU open is voor zaken.

‘De lockdown heeft overal zijn tijd gehad’, zei Meyer. ‘Het verzet groeit. Mensen hebben er genoeg van. Steeds meer burgemeesters geven toe dat ze de regels niet zullen handhaven als bars open gaan. Als politici verstandig zijn, maken ze vrijdag bekend dat bars tot 17.00 uur open mogen. Dat zou de hitte wegnemen.’

De Nederlanders, zei Mayer, trekken massaal naar België en Duitsland om hun geld uit te geven en ‘daar gaat ons inkomen naartoe’. ‘We hebben gewoon geen motivatie meer om dicht te blijven’, zei hij tegen het AD.

achterhoek

De NRC op weg naar grensgebied ook wel de Achterhoek genoemd, waar de gemeente heeft toegezegd een oogje dicht te knijpen als winkels weer open gaan, ook al kondigt de overheid aan dat ze weer klanten op afspraak mogen ontvangen.

Sportwinkeleigenaar Wouter Mecking wijst erop dat op slechts een kwartier rijden over de grens alles gewoon open is. ‘Daar gaan mensen uit eten, naar Ikea, terwijl wij hier failliet gaan’, zei hij.

Vrijwel alle winkels in het dorp Ulft openen zaterdag als statement de deuren, zegt Sandra Lupoeter van lingeriewinkel La Familia. ‘Zaterdag ga ik weer het haar van klanten knippen’, zei kapper Marc Bolder. ‘Dit is een demonstratie. Het is tijd om te zeggen “jongens, dit is geen oplossing meer”, zei hij tegen de krant.

Valkenburg

RTL keek naar Zutphen en Valkenburg, waar ook winkels en restaurants van plan zijn open te gaan in strijd met de regels en met stilzwijgende toestemming van de lokale overheid.

‘We willen laten zien dat we het veilig kunnen doen’, zegt Remy Koppel van Café Camelot. ‘We hebben er alles aan gedaan, naar de regels geluisterd en in Den Haag op de pijpen gedanst. Maar nu hebben we er genoeg van.’

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg zegt niet op te treden tegen de retailers die wel hun deuren openen. ‘Iedereen heeft het recht om te demonstreren en dit is wat ik beschouw als de actie van de winkeliers’, zegt hij tegen RTL Nieuws.

Gouda

De Volkskrant richt zich op Gouda, waar de raad premier Mark Rutte schriftelijk heeft gewaarschuwd dat ‘we niet kunnen verkopen’ [this strategy] niet langer’.

Burgemeester Pieter Verhoeve, wethouders, wethouders en lokale ondernemersverenigingen hebben de regering opgeroepen om de regels flink te versoepelen.

‘Een lockdown is een laatste redmiddel, maar we moeten niet wennen aan noodwetgeving’, zegt Verhoeve tegen de VK. ‘Deze lockdown is buiten alle proporties. We kunnen niet meer verkopen dat Nederland het enige land in Europa is dat gesloten is. Maatschappelijke onrust bereikt een hoogtepunt.’

Overeenstemming

De Telegraaf sprak met psychologen in een poging om erachter te komen waarom Nederlanders zo koppig zijn om zich niet aan de coronaregels te houden.

Evolutiepsycholoog Mark van Vugt vertelde de Telegraaf dat mensen die zijn ingeënt en een booster hebben gehad, iets terug willen voor hun bijdrage aan de samenleving.

‘We staan ​​natuurlijk bekend om onze consensuscultuur, waar iedereen aan het woord is’, benadrukt psycholoog Jeffrey Wijnberg.

‘Het helpt niet dat het draagvlak voor de maatregelen afbrokkelt en mensen veel minder begrip hebben’, zegt VU-hoogleraar Paul van Lange. ‘En dat heeft alles te maken met mensen die denken dat de ziekenhuisaantallen oké zijn en dat Nederland een veel strenger beleid voert dan onze omringende landen.’

‘Nederland heeft een relaxte cultuur, waar we elkaar niet uitschelden’, zei hij. ‘We tolereren meer gedrag dat afwijkt van de norm.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment