Cafés, bars en restaurants negeren de coronaviruscontroles op grote schaal

Cafés, bars en restaurants negeren de coronaviruscontroles op grote schaal

Ongeveer een derde van de cafés en restaurants in Nederland controleert niet of klanten een geldige coronaviruspas hebben rapport van I&O Research, gepubliceerd bijna drie weken sinds de invoering van verplichte QR-codes.

Terwijl in ten minste 82% van de theaters, bioscopen en concertzalen QR-codes vereist waren, controleert slechts 63% van de cafés en 68% van de restaurants de passen, aldus I&O. Het onderzoek is gebaseerd op de ervaringen van een representatieve steekproef van 2.300 volwassenen.

DutchNews.nl is op de hoogte van meerdere vestigingen waar de regels worden genegeerd. In Amsterdam worden bijvoorbeeld geen controles uitgevoerd bij het drukke FoodHallen-complex met tientallen eetstalletjes en een bar. Naast de deur moeten bioscoopbezoekers wel hun QR-code laten zien.

Robèr Willemsen, voorzitter horeca-orgaan KHN, laat in een reactie weten alleen positieve reacties te hebben gehoord van zowel gemeenten als wethouders. ‘Maar bezoekers lijken de dingen anders te ervaren’, zegt hij.

Uit het onderzoek bleek ook dat mensen over het algemeen positief waren over het gebruik van de pas en dat de helft van degenen die niet zijn ingeënt en weigeren zich te laten testen, nu het uitgaan vermijdt. Maar een op de vijf zei dat ze plaatsen bezoeken waarvan ze weten dat ze niet gecontroleerd zullen worden en 2% geeft toe de pas van iemand anders te gebruiken.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bevestigde woensdag dat het pasjessysteem waarschijnlijk na november in gebruik zal worden genomen, toen ministers hoopten dat het zou kunnen worden uitgefaseerd.

Uit het onderzoek bleek ook dat 36% van de mensen met een laag inkomen weigerde een QR-code te gebruiken, vergeleken met slechts 4% tot 5% van de hoogverdieners. Zo’n 86% van de bevolking heeft de CoronaCheck-app gedownload die de codes genereert.

Wil je jouw ervaringen delen over het gebruik van de QR-code om uit te gaan, neem dan contact op met editor@dutchnews.nl

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment