Burgemeesters stomp protest van theaterkappers af en zeggen dat ze Covid-regels zullen handhaven

Burgemeesters stomp protest van theaterkappers af en zeggen dat ze Covid-regels zullen handhaven

De burgemeesters van de grootste steden van Nederland zeggen dat ze zullen optreden om de coronavirusregels te handhaven tijdens de protesten van woensdag om de aandacht te vestigen op de aanhoudende sluiting musea, theaters en bioscopen.

De 25 voorzitters van de veiligheidsraad zijn overeengekomen om ‘dezelfde aanpak te volgen’ om ervoor te zorgen dat de regels niet worden overtreden zei een woordvoerster tegen het AD. ‘Het was al snel duidelijk dat ze niet door de vingers konden kijken en accepteren’ [the protests],’ ze zei. ‘Wat zij ook van de culturele sector vinden, dit is wel in strijd met de coronaregels.’

Zo’n 70 musea, theaters en bioscopen in het hele land protesteren tegen de aanhoudende sluiting op woensdag door voor een dag tijdelijke kapsalons, nagelstudio’s en sportscholen te worden.

Afgelopen weekend zijn de beperkingen voor kappers, fitnesscentra en sekswerkers opgeheven, maar de culturele sector wordt door ambtenaren nog steeds als te riskant ervaren.

Comedians Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries bedachten het plan en trokken een reeks bekende namen binnen, waaronder Youp van ‘t Hek, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij en Dolf Jansen. Ze treden allemaal op in theater Kleine Komedie in Amsterdam, dat is omgebouwd tot een kapper voor de gelegenheid.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft theatereigenaren laten weten dat ze bezoek kunnen verwachten als ze doorzetten met hun optredens. ‘U heeft uw protest georganiseerd op een ‘openbare plaats’ die gesloten zou moeten zijn’, zei de burgemeester.

Best gedragen

Wallis de Vries en Ebbinge zeggen door te gaan met hun geïmproviseerde kapsalonplan. ‘Zelfs Mark Rutte heeft gezegd begrip te hebben voor burgerlijke ongehoorzaamheid’, aldus Ebbinge. ‘Maar toch gaan ze de regels handhaven.’ De culturele sector, zei hij, moet ‘ophouden het best opgevoede kind van de klas te zijn’.

De protestorganisatoren wijzen er ook op dat het besluit van cafés en bars om afgelopen weekend uit protest te openen, grotendeels werd genegeerd door functionarissen. ‘En zo nu en dan trekken demonstranten de straat op om te protesteren ‘tegen het coronavirus’, maar ook dat wordt genegeerd’, zeiden ze in een verklaring.

‘Tot nu toe hebben we ons aan de regels gehouden… maar we begrijpen de prioriteiten die op de laatste persconferentie zijn aangekondigd niet. We hopen dat de gedreigde handhaving pas aan het einde van ons protest van kracht wordt, of helemaal niet.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment