Burgemeesters pleiten voor landelijk vuurwerkverbod, maar ministers zien de noodzaak niet in

Burgemeesters pleiten voor landelijk vuurwerkverbod, maar ministers zien de noodzaak niet in

Burgemeesters verenigd in de 25 regionale veiligheidscommissies hebben de regering geschreven om er bij de regering op aan te dringen om een ​​landelijk verbod op vuurwerk tijdens de nieuwjaarsvieringen in te voeren.

De jaarlijkse vuurwerkwaanzin resulteert elk jaar in honderden mensen die naar het ziekenhuis worden gebracht, en gezien de stijgende coronavirusgevallen zal dit oneerlijke druk uitoefenen op het zorgstelsel, zeiden de burgemeesters in een brief aan minister Ferd Grapperhaus van Justitie.

Daarnaast moet het contact tussen grote groepen mensen worden beperkt vanwege het risico op verspreiding van het virus, zeggen de burgemeesters.

Amsterdam heeft al besloten om vuurwerk helemaal te verbieden en heeft afgezien van plannen voor door de gemeente gefinancierde shows op het Museumplein en in verschillende wijken. Andere steden beslissen nog wat te doen.

Vuurwerk was vorig jaar verboden, hoewel het verbod op grote schaal werd overtreden. Toch daalde het aantal ziekenhuisopnames – meestal rond de 1.000 – met zo’n 70%.

kabinetsvergadering

Het kabinet neemt vrijdagmiddag een formeel besluit, maar verschillende media hebben gemeld dat ministers hebben afgezien van een algeheel verbod.

Ministers zeggen dat de situatie dit jaar heel anders is dan in 2020, toen er zowel een lockdown als geen vaccinatie was, en dat het daarom niet nodig is om vuurwerk helemaal te verbieden.

Het kabinet had zijn eigen gezondheidsadviseurs om hun mening gevraagd, maar het OMT zou naar verluidt niet over de juiste informatie beschikken om formele aanbevelingen te doen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment