Burgemeesters en KNVB overwegen actie om opkomend hooliganisme in te dammen

Burgemeesters en KNVB overwegen actie om opkomend hooliganisme in te dammen

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie bespreekt deze week de recente golf van gewelddadige incidenten rond voetbalwedstrijden tijdens een bijeenkomst met de voetbalbond KNVB.

Op vrijdagavond acht mensen raakten gewond tijdens rellen bij de Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Vuurwerk en rookbommen werden in het stadion afgeschoten en de oproerpolitie moest rivaliserende supporters uiteendrijven.

Zes politieagenten en twee stewards raakten gewond bij het geweld, terwijl 10 mensen tussen 19 en 50 werden gearresteerd. Een officier moest in het ziekenhuis worden behandeld omdat stoelen en planken als raketten werden gebruikt bij gevechten buiten het stadion.

Stewards in het Philips Stadion van PSV werden zondag aangevallen door supporters van FC Twente toen ze probeerden een bezoekende fan te verwijderen die vuurwerk de grond in had gesmokkeld.

De wedstrijd tussen Excelsior en FC Eindhoven werd in het weekend ook even onderbroken nadat er voorwerpen op het veld waren gegooid, terwijl de afgelopen weken politie werd aangevallen tijdens botsingen tussen Vitesse Arnhem en NEC Nijmegen-supporters en Feyenoord-hooligans een inval deden in een restaurant waar Union Berlin-topmannen aan het dineren waren .

Feyenoord-directeur Mark Koevermans maakte vorige week zijn ontslag bekend, onder vermelding van bedreigingen van fans en aanvallen op zijn huis als reden voor zijn beslissing.

Paul Depla, de burgemeester van Breda die woordvoerder is van alle gemeenten met betaald voetbalteams, zei dat er maandag een extra vergadering was belegd om de situatie te bespreken voorafgaand aan een geplande ontmoeting met Grapperhaus op vrijdag.

‘Helaas is het niet het eerste incident dit jaar van geweld in en rond stadions’ Depl zei:. ‘Er zijn echte zorgen over het toegenomen geweld in stadions. De laatste weken is het veel erger geworden.’

De KNVB zei in dit stadium niet van plan te zijn om maatregelen zoals het wegsturen van fans in te voeren, maar heeft strengere sancties niet uitgesloten als de situatie niet verbetert.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment