Burgemeester Amsterdam bezuinigt op terrasjes in drukke binnenstad

Burgemeester Amsterdam bezuinigt op terrasjes in drukke binnenstad

Amsterdamse kroegeigenaren bereiden zich voor op juridische stappen nadat burgemeester Femke Halsema had gezegd extra vergunningen voor terrasjes in de drukke binnenstad in te trekken.

Cafés en bars mochten tijdens de coronaviruspandemie grotere terrassen hebben om het inkomensverlies en de social distancing-regels van 1,5 meter te compenseren. En de burgemeester had gezegd dat deze vergunningen verlengd zouden worden tot eind oktober van dit jaar.

Halsema vertelde echter aan de Paroolkrant in het weekend dat de extra terrasvergunningen in de Wallen en de Nieuwenmarktbuurt vanaf vrijdag zouden worden ingetrokken vanwege de impact op omwonenden.

‘Het is zo druk geworden op straat dat de tijdelijke terrassen een te grote druk leggen op de leefbaarheid in deze gebieden’, zegt de burgemeester tegen de krant.

Café-eigenaren hebben woedend op het plan gereageerd en de burgemeester ervan beschuldigd de normen van goed bestuur te hebben geschonden.

‘Na twee jaar corona-sluitingen en -beperkingen door de overheid is de horeca opnieuw de dupe’, zegt Barry van den Berg van ondernemersvereniging Nieuwmarkt tegen de krant.

De getroffen café-eigenaren komen nu bijeen om juridische stappen te bespreken, zei hij.

Meer plannen

De burgemeester overweegt ook aanvullende maatregelen te nemen en heeft lokale bedrijven verteld dat ze de alcoholverkoop nog verder kan terugdringen en eerdere sluitingstijden voor cafés kan invoeren. Ook overweegt de gemeente om de Wallen af ​​te sluiten met hekken als het extreem druk is.

Het aantal toeristen is enorm gestegen sinds het einde van de coronavirusmaatregelen en de lokale bevolking zegt dat de gemeente er niet in is geslaagd het probleem aan te pakken, ondanks various toezeggingen en plannen de afgelopen jaren.

Horecavereniging KHN heeft de burgemeester gevraagd om terrassen alleen te sluiten in piekperiodes, zoals in het weekend.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment