Burgemeester Amsterdam ‘begraven onder bedreigingen’ na partijplan Ajax

Burgemeester Amsterdam ‘begraven onder bedreigingen’ na partijplan Ajax

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zegt ‘begraven onder bedreigingen’ te zijn geweest nadat de gemeenteraad had gezegd dat Ajax hun vermoedelijke overwinning in de Eredivisie niet op het Museumplein kan vieren.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Ajax vijf punten voorsprong op PSV in de competitie en zou woensdag de titel kunnen pakken als het Heerenveen treft. Maar de gemeente heeft nu gezegd dat de vieringen in het stadion moeten plaatsvinden in plaats van in het stadscentrum.

‘Sinds we dit bericht naar buiten brachten, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en vloeken’, zegt Halsema . zei op Instagram. ‘Ik reageer zelden op deze dingen, maar nu zou ik dringend willen vragen ‘houd je in’.’

Ambtenaren hadden contact opgenomen met ‘talloze bedrijven’ om vieringen op het Museumplein mogelijk te maken, maar ‘samen met Ajax hebben we moeten constateren dat we dit niet veilig kunnen organiseren’, zegt ze.

Minister van Justitie Dilan Yesilgöz heeft ook waadde in de rijdie de ‘modder’ die naar Halsema wordt gegooid omschrijft als ‘onze club onwaardig’.

‘De burgemeester moet de veiligheid van Ajax-fans en alle Amsterdammers voorop stellen en dat moet worden gerespecteerd’, zei ze.

In 2019 verzamelden 100.000 mensen zich in het gebied om de competitiezege van Ajax te vieren nadat Halsema de Museumplein-festiviteiten herstelde.

Straf

Inmiddels heeft de Nederlandse voetbalbond KNVB naar verluidt zei die zondag controversiële straf in de laatste minuten van de PSV-wedstrijd had Feyenoord, die Feyenoord gelijkspel bezorgde, niet mogen worden toegekend.

Zonder de penalty had PSV het gat op Ajax verkleind tot drie punten en had het kampioenschap nog steeds wagenwijd open gestaan.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment