Buitenlandse vakanties nog steeds geen optie voor velen, ondanks beperkingsgemak

Buitenlandse vakanties nog steeds geen optie voor velen, ondanks beperkingsgemak

Boekingen voor buitenlandse vakanties dalen nog steeds, ondanks de gedeeltelijke opheffing van beperkingen in veel landen.

Slechts één op de zes mensen heeft de afgelopen zes maanden een buitenlandse reis geboekt volgens marktonderzoeksgroep GFK. Negen op de tien mensen zeggen dat het coronavirus hun vakantieplannen heeft beïnvloed en bijna vier op de tien zeggen dit jaar geen vakantie in het buitenland te boeken.

Het GFK-onderzoek toonde ook aan dat 84% van de toeristen een bestemming zeker zal vermijden als deze quarantaine omvat en 68% zal niet gaan als grote attracties gesloten zijn. Maar een negatieve test of vaccinatievereiste zou slechts 30% van de ondervraagden ervan weerhouden te kiezen voor een vakantie in het buitenland.

Door de mengelmoes van regelgeving in verschillende landen worden consumenten geconfronteerd met ‘een informatiejungle’, zegt Frank Oostdam, voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR, vrijdag tegen de Volkskrant.

‘De reisvoorwaarden in verschillende landen zorgen ervoor dat mensen terughoudend zijn om te boeken’, zegt TUI-woordvoerster Petra Kok.

En ook de geldende coronamaatregelen zijn een issue, zegt Simone van den Berk, woordvoerster van Corendon. ‘Mensen wachten, omdat ze geen gedoe willen tijdens hun vakantie’, zegt ze.

Verre vakanties buiten de EU zijn minder populair vanwege de strengere regels om een ​​land binnen te komen. Zo moeten reizigers in Thailand 14 dagen in quarantaine, al dan niet ingeënt.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment