Britten krijgen geen vliegverbod naar NL, maar dubbele tests en quarantaine zijn op zijn plaats

Britten krijgen geen vliegverbod naar NL, maar dubbele tests en quarantaine zijn op zijn plaats

Nederland is niet van plan om Britse staatsburgers te verbieden om naar Nederland en visa versa te reizen, ondanks de toename van Delta-variant coronavirusinfecties in Groot-Brittannië, heeft een woordvoerder van het ministerie van Transport gezegd. nieuwswebsite Nu.nl.

Hong Kong heeft passagiersvluchten uit het VK verboden en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zou ook verdere beperkingen in de hele EU willen vanwege de toename van het aantal gevallen. Portugal en de Spaanse eilanden voeren ook nieuwe beperkingen in voor mensen uit het VK.

‘We hebben verplichte quarantaine en een dubbele testvereiste ingevoerd voor mensen uit landen waar de Delta-variant dominant is’, aldus de woordvoerder. ‘Dat komt in de plaats van het vliegverbod.’

De Delta-variant is binnen enkele weken verantwoordelijk voor de helft van alle besmettingen in Nederland, zei volksgezondheidsinstituut RIVM eerder in juni.

Het RIVM verwacht echter niet dat de variant op korte termijn een significante impact zal hebben en zegt dat het aantal ziekenhuisopnames verder zal afnemen. Dit komt door zowel het vaccinatieprogramma als seizoensgebonden factoren.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment