Britten in NL moeten ondanks vaccinatie toch in quarantaine in VK

Britten in NL moeten ondanks vaccinatie toch in quarantaine in VK

Een Engels dorp.

Britse onderdanen die in Nederland wonen, moeten deze zomer nog minstens vijf dagen in quarantaine als ze vrienden en familie in het VK bezoeken, ondanks de versoepeling door de Britse regering van de quarantaineregels voor locals vanaf 19 juli.

Het ministerie van Verkeer heeft bevestigd dat alleen mensen die in het VK zijn ingeënt, zijn vrijgesteld van quarantaine als ze in een land met een amberrisico zijn geweest, en dat betekent dat mensen die in Nederland wonen nog steeds zichzelf moeten isoleren, zelfs als ze volledig zijn gevaccineerd. gevaccineerd.

Daarnaast moeten ze ook nog zo’n 200 euro betalen voor een verplicht coronatestpakket voor tijdens hun quarantaineperiode. In Engeland kunnen mensen de quarantaine verlaten als ze na vijf dagen nog een negatieve test hebben onder de ‘test for release’-regeling, maar dit is niet het geval in Schotland.

Volgens de Voogd, zei een woordvoerder van het ministerie dat de regel ‘slechts ‘fase één’ is en dat er gewerkt wordt aan de erkenning van buitenlandse certificering’.

De veranderingen in juli zullen ‘prioriteit geven aan degenen die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevaccineerd’, zegt minister van Transport Grant Shapps in de krant.

‘We willen internationale bezoekers weer verwelkomen in het VK en werken eraan om onze aanpak later deze zomer uit te breiden naar gevaccineerde passagiers van belangrijke markten en vakantiebestemmingen, zoals de Verenigde Staten en de EU.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment