Britse studentenaantallen in Nederland kelderen met 24%

Britse studentenaantallen in Nederland kelderen met 24%

Het aantal Britse studenten dat aan een Nederlandse universiteit studeert, is het afgelopen jaar met 24% gedaald, omdat Brexit leidt tot tariefverhogingen en andere problemen, blijkt uit cijfers van internationale onderwijsbureau Nuffic.

In totaal gewoon In het huidige studiejaar stonden er 2.372 Britse studenten ingeschreven aan een Nederlandse hogeronderwijsinstelling, een daling van 760 ten opzichte van een jaar geleden.

Niet-EU-studenten kunnen meer dan € 6.000 per jaar betalen voor een bacheloropleiding, vergeleken met het basistarief voor een Nederlandse of Europese student van minder dan € 2.200.

In de hele EU en EER blijven de aantallen echter stijgen. Internationale studenten zijn momenteel goed voor ongeveer 14% van de studentenpopulatie in Nederland, na een stijging van 12% in het huidige studiejaar.

Drie op de vier internationale studenten komen uit een ander EU-land – voornamelijk Duitsland, Italië en Roemenië. China is goed voor de grootste groep niet-EU-studenten.

In totaal vertegenwoordigden internationale studenten in het huidige studiejaar bijna 20% van de toelatingen tot universiteiten en hogescholen.

Grenzen

In februari riepen Nederlandse universiteiten de regering opnieuw op om vanwege de drukte de mogelijkheid te bieden om het aantal buitenlandse studenten voor sommige vakken te beperken.

Universiteiten voeren sinds 2018 campagne voor maatregelen om buitenlandse studentenaantallen beter te managen, met het argument dat de financiering niet voldoende omhoog gaat om aan de vraag te voldoen.

De organisatie stelt drie maatregelen voor om de stroom internationale studenten te verminderen: het invoeren van een limiet op het aantal studenten bij Engelse taalcursussen, het beperken van het aantal niet-EU-studenten per cursus en een noodrem zodat het aantal kan worden beperkt als de aanvragen te hard oplopen en de cursuskwaliteit bedreigen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment