Britse private equity-groep neemt 10% belang in online Nederlandse bank Bunq

Britse private equity-groep neemt 10% belang in online Nederlandse bank Bunq

Bunq-oprichter Ali Niknam. Foto: Bunq

Het Britse private equity-huis Pollen Street Capital investeert € 193 miljoen in de Nederlandse online bank Bunq in ruil voor minder dan 10% van de aandelen, waardoor het bedrijf wordt gewaardeerd op € 1,6 miljard.

Tegelijkertijd neemt Bunq, als onderdeel van haar groeistrategie, het Ierse kredietbedrijf Capitalflow Group voor € 141 miljoen over van Pollen Street.

‘Dankzij deze deal versterken we de duurzaamheid van Bunq op de lange termijn door tegen het einde van het jaar structureel winstgevend te zijn’, zegt eigenaar en oprichter Ali Niknam. ‘dat is een unieke prestatie – voor zover ik weet een primeur in de branche.’

Het Nederlandse bedrijf is in 2015 opgericht door Niknam, die er bijna € 100 miljoen van zijn eigen kapitaal in heeft geïnvesteerd en tot de deal met Pollen Street de enige aandeelhouder was.

Bunq biedt momenteel op abonnementen gebaseerde online bankdiensten aan in 30 markten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment