Britse coronaviruspassen nu geaccepteerd in NL, in de hele EU

Britse coronaviruspassen nu geaccepteerd in NL, in de hele EU

Nederland en alle andere EU-landen accepteren vanaf vrijdag Britse NHS-coronaviruspassen als bewijs van vaccinatie, heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

Dit betekent dat NHS Covid-pashouders die hun vaccinatiestatus moeten bewijzen, dit kunnen doen en niet langer continu coronavirustests hoeven te doen in Nederland zoals nu het geval is.

Veel EU-landen hadden bilaterale afspraken gemaakt met Groot-Brittannië, maar Nederland was daar niet bij. In tegenstelling tot andere EU-landen zoals Frankrijk en België, waar de lokale Covid-pas de Britse NHS-app erkent, had de Nederlandse regering uitstel van de EU als het gaat om het goedkeuren van vaccincertificaten uit derde landen.

‘Vijfenveertig landen in vier continenten zijn aangesloten op het systeem en de komende weken en maanden zullen er nog meer volgen. We staan ​​open voor andere landen om zich bij ons systeem aan te sluiten’, zei EU-commissaris voor Justitie Didier Reynders in een uitspraak.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment