‘Breng social distancing terug in plaats van nieuwe regels voor niet-gevaccineerden’

‘Breng social distancing terug in plaats van nieuwe regels voor niet-gevaccineerden’

 

De regering moet de bestaande coronavirusregels handhaven en de sociale afstand terugbrengen in plaats van extra beperkingen in te voeren voor mensen die niet zijn gevaccineerd, heeft een lid van het uitbraakbeheersteam (OMT) van de regering tegen Nieuwsuur gezegd.

Marc Bonten zei: specifieke regels voor niet-gevaccineerde mensen zouden moeilijk te handhaven zijn, deels omdat er geen centrale registratie is van waar ze wonen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge liet doorschemeren dat mensen die het vaccin niet hebben gehad – zo’n 13% van de volwassen bevolking – anders behandeld kunnen worden als het kabinet aanstaande dinsdag wijzigingen in de regels aankondigt, na overleg met het OMT.

De aankondiging is naar voren gebracht na een sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen twee weken. Het RIVM heeft berekend dat mensen die niet zijn ingeënt hebben 33 keer meer kans om op de intensive care te belanden als ze het coronavirus krijgen.

De Jonge zei maandag na een kabinetsvergadering: ‘Is het opleggen van aanvullende maatregelen aan de hele samenleving gerechtvaardigd als we weten dat een deel van de samenleving extra bescherming nodig heeft? De epidemie wordt steeds meer een epidemie van niet-gevaccineerden.’

Bonten zei dat de focus op niet-gevaccineerde mensen begrijpelijk was, maar vroeg zich af of afzonderlijke regels in de praktijk zouden werken en riep op tot strengere controles op QR-codes op binnenlocaties, evenals een terugkeer naar de basisregels zoals sociale afstand en thuiswerken.

‘We horen dat mensen in de rij staan ​​en de QR-codecontroles op drukke plaatsen laten veel te wensen over’, zegt hij. ‘Onze boodschap is altijd geweest: houd waar mogelijk 1,5 meter afstand. Er is een neiging geweest om te doen alsof we klaar zijn met alle regels.

‘We hebben gehoord dat er een analyse is gemaakt van hoe de niet-gevaccineerde bevolking is verspreid, met name in de Randstad, en hoe we maatregelen voor die mensen moeten organiseren, maar het is een echte uitdaging. Dat is in Nederland heel moeilijk omdat je niet weet waar al die niet-gevaccineerde mensen zijn.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment