Bredase cafés negeren vervroegde sluitingstijd, 15 mensen aangehouden in Leeuwaarden

Bredase cafés negeren vervroegde sluitingstijd, 15 mensen aangehouden in Leeuwaarden

Er waren weinig problemen met de invoering van de sluitingstijd voor cafés en bars op zaterdagavond om 20.00 uur, maar in Breda werd de regel alom genegeerd en in Leeuwarden werd de oproerpolitie ingezet om menigten die zich in het stadscentrum hadden verzameld, uiteen te drijven.

De overheid heeft vanaf zaterdag 20.00 uur sluitingstijd opgelegd om de sterke stijging van het aantal gevallen van coronavirus en ziekenhuisopnames tegen te gaan.

In de meeste grote steden, waaronder Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, hielden bars en clubs zich over het algemeen aan de nieuwe sluitingstijden, maar in Breda weigerden tientallen uit protest om tot middernacht te sluiten.

De burgemeester van de stad, Paul Depla, weigerde in te grijpen, maar zei wel dat als ze zondag hetzelfde doen, ze een boete zullen krijgen.

Ook caféhouders in Zwolle en Leeuwarden hadden gedreigd de nieuwe regels te negeren, maar sloten op tijd, na tussenkomst van hun burgemeesters.

In Leeuwarden verzamelde zich na de eerdere sluitingstijd echter een grote menigte bij het Zaailandse gerechtscomplex, zongen liedjes en vuurwerk, meldt de Leeuwarder Courant.

Toen ze weigerden naar huis te gaan, greep de oproerpolitie in om de menigte uiteen te drijven en verrichtte 15 arrestaties, aldus de krant.

De vervroegde sluitingstijd is ingevoerd voor een initiële periode van drie weken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment