Brandweerlieden gewond nadat appartementen instorten na gasexplosie

Brandweerlieden gewond nadat appartementen instorten na gasexplosie

Een deel van een flatgebouw in Bilthoven is ingestort na een gasexplosie, waarbij vier brandweerlieden gewond zijn geraakt.

De brandweer was ter plaatse na een melding van een gaslek tijdens werkzaamheden aan de riolering.

Acht appartementen waren ontruimd toen er een eerste kleine explosie plaatsvond. Een tweede explosie, korte tijd later, leidde tot de instorting van het gebouw. Minstens één brandweerman werd begraven onder het puin, maar werd gered en naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn toestand gezien de omstandigheden goed zou zijn.

Ingenieurs proberen nu het gebouw te stabiliseren om verdere instorting te voorkomen. Ook is het hele complex ontruimd.

Eerder deze maand zijn drie mensen uit het puin gehaald van een huis in de gemeente Oldenzaal in Twente, dat eveneens instortte na een gasexplosie.

In dat geval was een monteur naast het huis een laadstation aan het installeren en zou hij tijdens het werk tegen een gasleiding zijn gestoten.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment