Borgtocht voor ijsstadion Thialf zou ‘in strijd zijn met EU-regels’

Borgtocht voor ijsstadion Thialf zou ‘in strijd zijn met EU-regels’

De hoop dat de Nederlandse regering het Thialf-ijsstadion in Heerenveen gaat redden lijkt de bodem in te slaan omdat directe steun in strijd zou zijn met EU-regels.

Vorige week drongen Kamerleden er bij de regering op aan om € 1 miljoen beschikbaar te stellen, zodat het sportcomplex, waar Nederlandse schaatsers trainen, in ieder geval dit seizoen open kan blijven. Hierdoor kunnen schaatsers hun training voortzetten voorafgaand aan de Olympische Winterspelen in Peking.

Maar nu minister van Sport Paul Blokhuis heeft aan parlementsleden geschreven, en vertelde hen dat een reddingsoperatie in strijd zou zijn met de EU-regels inzake staatssteun, aangezien het stadion wordt gezien als een economische activiteit.

In oktober drongen Nederlandse wereld- en Olympisch kampioen schaatsers er bij de regering op aan om het stadion te helpen, dat naar verluidt over 10 jaar 20 miljoen euro nodig heeft om ervoor te zorgen dat het topklasse trainingen en andere faciliteiten kan blijven bieden.

Sven Kramer, Ireen Wust en Rintje Ritsma behoren tot de schaatssterren die de regering schreven om officiële steun.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment