Boosterprogramma ‘up to speed’ maar niet iedereen zal er een hebben

Boosterprogramma ‘up to speed’ maar niet iedereen zal er een hebben

Alle volwassenen in Nederland kunnen nu een afspraak maken voor een boostervaccin en al meer dan vier miljoen mensen hebben hun derde prik gekregen, blijkt uit cijfers van de overheid.

De vertrekkende minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge had beloofd dat iedereen boven de 18 jaar in het land op 9 januari 2022 een afspraak zou kunnen maken voor hun boostervaccin. Maar sinds gisteren kan iedereen die in 2003 of eerder is geboren dat doen.

Zo’n 30% van de volwassen bevolking heeft de boosterprik al gekregen en het RIVM verwacht dat dat aantal de komende dagen snel zal toenemen. Susan van den Hof vertelde omroep NOS dat de campagne ‘up to speed’ is.

Het kabinet streeft naar een booster rate van 90%, wat, volgens computermodellen, zou leiden tot een forse daling van ziekenhuisopnames en infecties.

‘We zitten in een lockdown om tijd te winnen voor boosters, maar als we niet vaccineren, maken we er niet het beste van’, zegt vaccinexpert Anke Huckriede van de Rijksuniversiteit Groningen. RTL Nieuws. ‘Dan krijgen we weer problemen in de ziekenhuizen.’

Daarnaast komen zo’n een miljoen mensen volgens persbureau ANP niet in aanmerking voor de booster omdat ze recentelijk het coronavirus hebben gehad of hun tweede injectie minder dan drie maanden geleden was. Het RIVM adviseert mensen na herstel drie maanden te wachten voordat ze zich laten vaccineren.

In tegenstelling tot geruchten heeft de overheid haar beleid ten aanzien van wachttijden na vaccinatie niet gewijzigd. U wordt nog steeds geadviseerd om 15 minuten na uw injectie te wachten om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen krijgt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment