Bonuspakket voor Air France-KLM-chef is ‘onbegrijpelijk’, zegt Nederlandse minister

Bonuspakket voor Air France-KLM-chef is ‘onbegrijpelijk’, zegt Nederlandse minister

Minister van Financiën Sigrid Kaag heeft de bonus van meerdere miljoenen euro die is overeengekomen voor Air France-KLM-topman Ben Smith beschreven als ‘onbegrijpelijk en ongepast’, aangezien het bedrijf massale staatssteun nodig had om te overleven tijdens de coronaviruspandemie.

Smith heeft een basissalaris van € 900.000, maar zijn totale beloningspakket voor het hele jaar zal volgens het jaarverslag van de luchtvaartmaatschappij € 4,3 miljoen inclusief bonussen bedragen.

Zowel Air France als KLM waren afhankelijk van staatssteun en andere subsidies om de crisis door te komen en gezien het feit dat dergelijke bonussen ‘niet maatschappelijk verantwoord’ zijn, zei Kaag. Air France-KLM verloor vorig jaar € 3,3 miljard, terwijl KLM in 2020 € 3,4 miljard aan leningen en garanties kreeg.

De Nederlandse staat, als aandeelhouder van de onderneming, heeft kritiek op de bonussen wordt regelmatig uitgereikt aan senior executives van de luchtvaartmaatschappij. De regering zal ook tegen het salaris van Smith stemmen tijdens de AVA van mei, zei Kaag.

De bonus van Smith wordt pas uitbetaald als de staatssteun is terugbetaald. Vorig jaar stemde hij ermee in zijn bonus en een kwart van zijn salaris in 2020 op te geven na protesten in Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment